Hantverk & konst

Fina lådor behövs alltid till att förvara saker i och på den här kursen får deltagarna lära sig hur man kan tillverka sina egna lådor.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här tillverkar man två lådor. En mindre, hög ask med lock som kan användas till förvaring av små saker, presentförpackning eller att ge bort. Vi tillverkar även en lägre, större låda med lock i A4 format som kan användas till pappers förvaring. Lådorna tillverkas av pärmpapp och kläs både inuti (med papper) och utanpå med valfritt material, till exempel papper eller tyg som man tar med sig. Teknikerna deltagaren lär sig är lätta att arbeta med och man kan fortsätta att tillverka lådor i olika storlekar hemma.

KURSLEDARE
Eva är utbildad konstnär och bokbindare och har studerat måleri på Glasgow School of Art. Hon gick sin första kurs i bokbindning 2003. Sedan dess har hon fortsatt att utbilda sig i bokbindning, både i traditionella och experimentella tekniker. Efter tjugo år i Skottland flyttade Eva tillbaka till Sverige hösten 2011. Här har hon undervisat i ett flertal kurser i bokbindning, både för vuxna och för barn och har lång erfarenhet som kursledare.

KURSMATERIAL
Ta med följande material till kursen: papper eller tyg som man vill använda att klä sina lådor med, det får dock inte vara mycket tunt tyg, det fungera inte att limma. Vanligt bomullstyg eller linnetyg fungerar bäst. Tänk på att pappret inte ska vara för tunt, de flesta handgjorda pappren eller till exempel omslags/presentpapper passa perfekt.

VIKTIG INFORMATION
Vi har lunchpaus i 1 timme, ta gärna med något att äta.