Tyska A1, Auf ein Neues

Tyska A1, Auf ein Neues

Språk

Auf ein Neues är en kurs som riktar sig till dig som en gång läst tyska, men i dagsläget känner dig ringrostig och önskar fräscha upp dina slumrande språkkunskaper.

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att snabbrepetera den grundläggande grammatiken för att lättare kunna tillgodogöra oss de mål vi tillsammans sätter upp. Fokus kommer dock att läggas på att prata och utöka ordförrådet. Detta kommer vi att göra genom att bland annat läsa och diskutera aktuella artiklar/texter. Arbetsmaterialet kommer att bestå av kurslitteraturen, artiklar och texter som tillhandahålls av ledaren.

FÖRKUNSKAPER
Någon gång under livets gång läst tyska; det kan ha varit som ung för ett antal år sedan eller bara för några år sedan.

LEDARE
Är en glad pensionär, just fyllda 65 och bor strax öster om Vellinge. Familjen består av 3 vuxna barn och 6 barnbarn. Resor gör vi väldigt ofta och då helst söderut till sol och värme. Vad gäller det tyska språket, har jag praktiserat detta i ca 50 år, i såväl skolan som i mitt dagliga arbeta. Har arbetat inom transport och spedition, tyska och engelska är det mest brukliga koncernspråken inom branschen, och detta användes dagligen i såväl mejlkonversation som i tal.

KURSMATERIAL
Lieber Deutsch 1 2.0 av Annika Karnland, Anders Odeldahl, Lena Gottschalk, Lena Odeldahl, Christine Hofbauer, Joakim Vasiliadis

VIKTIG INFORMATION
På denna kurs gäller inte vår startgaranti. Läs mer om vår startgaranti under rubriken "Viktigt att veta" på vår hemsida