Tyska nybörjare

Tyska nybörjare

Språk

Kursen vänder sig till dig som aldrig har tidigare studerat tyska eller du har kanske tidigare studerat på en grundläggande nivå men vill börja om från grunden igen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Fokus kommer att ligga på vardagssituation som kan ske i olika sammanhang i syfte att använda lämpliga uttryck för att presentera dig och att småprata. Efter kursen kommer deltagarna att använda ett antal fraser för att på ett enkelt sätt beskriva sin familj och andra människor, hur de lever, bor, utbildningsbakgrund och sitt nuvarande jobb. Vi kommer även att utreda en framträdande del i grammatik och uttal, vilka är nödvändiga för förståelsen av de grundläggande begreppen. Under kursen tar vi också tillfället i akt att få veta mer om Tyskland och dess kultur.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Michael är 33 år och kommer ursprungligen ifrån Tyskland. Han har bott i Sverige i runt 8 år. Michel håller just nu på att läsa till lärare i tyska och beräknar bli klar med sina studier i januari 2018. Han tycker det är underbart att träffa människor som visar sitt intresse för hans modersmål och bland annat denna nyfikenheten gör det så roligt att hjälpa dem att utveckla språket. Michaels tar stor hänsyn till deltagarnas olika intressen, då blir erfarenhet mer levande, mer fruktbart - och inte minst skapar en sådan miljö goda förutsättningar till att man helt enkelt lär sig språket.

KURSLITTERATUR
Spektrum Deutsch Kurs- und Ubungsbuch A1+ mit CDs (2) av Alexander Hartung

VIKTIG INFORMATION
På denna kurs gäller inte vår startgaranti. Läs mer om startgarantin under rubriken "Viktigt att veta"