Mat & dryck

Drömmer du också om en grön jul?
Visst går det att göra julbordet mer grönt och ändå behålla de traditionella smakerna och rätterna! På den här kursen kommer du inte bara få lära dig laga inläggningar utan sill och bullar utan kött utan vi kommer också göra smakrika pajer, smarriga gratänger, färgstarka sallader och en massa annat gott som gör julen god för alla.

KURSINNEHÅLL
Ni välkomnas med glögg och får en introduktion till det gröna julbordet. Därefter presenteras julrätterna med recept och deltagarna delas in och lagar mat i mindre grupper. Allt dukas upp till en julbuffé som vi avnjuter gemensamt. Till sist hjälps vi alla åt med att duka av och göra i ordning i köket. Såklart får du med dig alla recepten så att du kan laga allt gott till din julbuffé hemma.

KURSLEDARE
Jenny har ett passionerat intresse för grön mat och egen odling av grönsaker. Bäst blir det när de båda får samspela. ”Det absolut roligaste och mest inspirerande sättet att laga mat på, tycker jag är att gå ut i trädgården och se vad som finns att skörda och skapa en ny rätt utifrån det.” Hemma finns en familj med två barn och Jenny kan konsten att få alla att ta emot vegetarisk mat med glädje och entusiasm. Gå gärna in på Jennys hemsida www.tantgronskok.se

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer. Tag med eget förkläde och gärna flera små matlådor att ta hem eventuella rester i!