VHF/SRC-certifikat

VHF/SRC-certifikat

Navigation och sjöliv

En väl fungerande båtradio ökar väsentligt säkerheten ombord - livlinan till land!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Med VHF-radio når du sjöräddningen och båtar i närheten och telefonnätet, och detta gör du inte alltid med din mobiltelefon p.g.a av dålig täckning eller dåliga batterier. Med VHF kan du få detaljerade kustvädersprognoser, läkarkonsultation, bogserhjälp m.m. I kursen ingår även teori och radiotrafikträning

LEDARE
Jag heter Rolf Johnsson. Mitt båtintresse väcktes när jag började som elektrikerlärling på Öresundsvarvet i Landskrona. Har sysslat med fritidsbåtar sedan 1969. Har inte jobbat yrkesmässigt på sjön men för drygt 20 år sedan började jag jobba i sjöräddningssällskapet. Detta är en ideell organisation för räddning av skeppsbrutna. Under sex års tid var jag stationschef (uppsyningsman) på sjöräddningsstationen i Barsebäckshamn. Jag har sysslat med utbildning i 20 år. Jag håller kurser i förarbevis, kustskepparintyg, samt VHF/SRC och radar.

VIKTIG INFORMATION
Teoriprov anordnas efter avslutad kurs inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgiften ingår ej i kursavgiften och kostar ca 300 kronor. Nytt för i år är det även tillkommer ett praktiskt prov som man gör hemma på internet.