Hantverk & konst

En lekfull kurs i hur en enkelt kan färga sitt eget garn på spisen och få ett vackert, melerat, multifärgat garn som inte liknar något som finns att köpa.
Vi färgar varje härva för sig som blir väldigt fina i enkla stickmodeller i t.ex. rät- eller slätstickning. Man kan använda garnet till mindre projekt som vantar, sockar och halstuber eller sticka in det i sjalar. Vi går igenom hur en vindar och gör fina härvor och nystan och har en härlig stund tillsammans med det supermaterialet ull.

FÖRKUSNKAP
Det behövs inga särskilda förkunskaper, bara lust att experimentera med färg.

KURSLEDARE
Jenny K Lundgren är konstnär som jobbar med många olika medier och älskar att utforska nytt, garn och textil är en passion.
Blev färdigutbildad på Danmarks designskole i Köpenhamn i början av seklet och har jobbat med konst och kultur sedan dess.

VIKTIG INFORAMTION
Kastrull endast avsedd för färgning, inte aluminium! 1-2 stycken härvor om 100 gram med vitt ullgarn (det ska innehålla minst 75% ull), blekt eller oblekt, för färgning, går bra med ett mohairgarn också om du vill testa det. Munskydd, gummihandskar. Bunke av plast, tex ur diskad glassbytta. Ta gärna med en extra garnvinda om man har en.