Workshop i Kreativt broderi

Workshop i Kreativt broderi

Hantverk & konst

Den här workshop för dig som vill friska upp gamla broderikunskaper. Du kommer att lära dig grundläggande traditionella broderistygn också lägger vi till kreativitet och egen fantasi. Här finns det inga fel sätt att brodera!

INNEHÅLL OCH MÅL
Du kommer att lära dig dem fundamentala broderistygnen och vi kommer också att hinna fördjupa oss i mera komplicerade stygn. Vi lär oss dem olika teknikerna inuti en sybåges cirkel. Målet med kursen är att du ska känna dig inspirerad och kreativ och fortsätta med dina egna broderiprojekt

FÖRKUNSKAP
Du behöver inga förkunskaper alls, bara ett intresse.

LEDARE
Maria Tapper är självlärd i broderi och har alltid varit fascinerad av tyger, färger och konsten att måla med tråd. Hon jobbar som kostymdesigner för teater, TV/film och opera och hon har många års erfarenhet som lärare inom broderi, design, mönsterkonstruktion och sömnad.

VIKTIG INFORMATION
Ta med dig din egen sybåge (jag föredrar att jobba med en båge som är 15 cm i diameter). Bomulls tygbitar gärna enfärgade men mönstrade går också bra. Broderigarn i lite olika färger, sax, måttband, linjal, broderinålar. Ta gärna med dig en ide eller bild på vad du vill brodera, kalkeringspapper eller en vattenlöslig markeringspenna.