Workshop i Pärlbroderi

Workshop i Pärlbroderi

Hantverk

Tekniken kan användas både för att göra smycken och accessoarer som broderas på kläder, väskor mm för att ge dem nytt liv och lite personlighet. Pärlorna broderas på ett underlag som sedan limmas på ett bakstycke av ultra suede för att dölja stygnen. Därefter kantas den med pärlor för att avsluta arbetet. Men kan även broderas direkt på ett plagg eller accessoar.

INNEHÅLL OCH MÅL
I denna intensivkurs påbörjar vi en berlock eller brosch. Du lär dig de grundläggande stygnen för pärlbroderi samt hur du avslutar och kantar ditt arbete. Du får med dig instruktioner hem så att du själv i lugn och ro kan avsluta ditt arbete om du inte hinner färdigt.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper krävs, men ett gott tålamod är en fördel då pärlorna som används är små.

LEDARE
Jag heter Kim och är 33 år, jag har sysslat med pärlbroderi under de senaste 8 åren. Jag är helt självlärd och har lärt mig de olika tekniker jag kan genom att studera beskrivningar, videor och andra smycken på internet. Jag försöker ständigt lära mig nya tekniker och utvecklas som smyckesdesigner. Om ni vill få en uppfattning om hur de olika teknikerna ser ut kan ni besöka mig hemsida www.kimartjewelry.com. Där hittar ni mer information om de olika teknikerna jag lär ut.

KURSMATERIAL
Materialet tillkommer utöver kursavgiften, första projektet består av en berlock och startkittet kan köpas av kursledaren på plats för ett pris av 35 kr. Betalas kontant eller med Swish.