Vi söker dig som vill jobba som cirkelledare!

Hösten 2018 kommer Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö samarbeta med Rosengårdsskolan för att starta upp föräldragrupper under kvällstid.

Vi söker en eller flera personer som vill jobba som cirkelledare i studiecirklar som riktar sig till föräldrar och andra närstående till barn som går i grundskolan samt gymnasiet. Syftet med studiecirkeln är att stärka föräldrarnas och andra närståendes möjlighet att vara delaktig i barnets skolgång. I studiecirkeln finns det utrymme att skapa eget innehåll men fokus ligger på att skapa en trygg plats för att lyfta olika funderingar och tankar som berör barns skolgång.

Kvalifikationer:

Du som cirkelledare är en kreativ person som har kunskap om hur skolans generella ramar ser ut, antingen via tidigare arbete inom skolan eller som själv förälder till ett barn som går i skolan. Du kan prata flytande svenska och det är meriterande om du kan ett andra språk som arabiska, persiska, somaliska, tigrinja eller albanska. Du tycker om att jobba med människor samt är ansvarstagande och van att planera och jobba självständigt. Samtidigt behöver du vara lyhörd till gruppens intresse och erfarenheter och tillsammans skapa en plats där varje individ få utrymme att lyfta sina tankar och idéer.

Som ledare har du en oerhört viktig roll hos oss. Du är vårt ansikte utåt och därför satsar vi våra resurser på dig. Hos oss får du grundläggande utbildning i att leda en cirkel/kurs.

Anställningsformen är timanställning enligt överenskommelse. Vi följer cirkelledaravtalet.

För att skicka ditt cv samt personliga brev eller har frågor, hör av dig till Annie Svensson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan, Malmö annie.svensson@sv.se, 073- 645 73 70

 

Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin. Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Vår idé och verksamhet är starkt förankrad i demokrati, jämställdhet, humanism och hållbarhet. Studieförbundet Vuxenskolans värdegrund och vision bidrar till att frigöra människors kraft, engagemang och utveckla sin kreativa förmåga. Studieförbundet Vuxenskolan är den mest pådrivande lokala kraften för utveckling av föreningsliv och kultur. Det bygger ett demokratiskt och hållbart samhälle.