Workshops

Barnvisor för glädje och gemenskap

Barnsligt roligt med Emma Schöön, För sångglada vuxna och barn från 4 år och uppåt.

Välkomna in i barnvisornas förtrollade värld där vi minns, sjunger och rör oss tillsammans. 

Utgångspunkten för Workshopen är den pedagogiska barnsångboken ” Svenska barnvisor ” av Tina Ahlin. Önskemål om visor ur boken emottages gärna . 

Kom och sjung tillsammans med ditt barn eller barnbarn. 

Dansworkshops

Samtliga dansworkshops hålls av vår danspedagog Anne Carlsson och pågår i 60 min - prova gärna en eller flera! 

Sittdans 

Sittdans handlar om rörelseglädje och social aktivitet. Rörelserna i dansen är mjuka och dansanta. I sittdansen kan alla vara med, alla dansar efter sin förmåga, kraft och ork. 

Showlinedance

En rolig och lätt variant av dansstilen linedance som alla kan hänga med på. Musiken varierar mellan gammal ”disco musik” så som ABBA, 80-90-talsmusik eller dylikt.

Afrodans

Välkommen att uppleva en dansklass av fötter som stampar, armar som sveper och rumpor som svänger till ljudet av trummor. Det är ett kraftfullt och frigörande danspass fyllt med glädje!

Här är det stora, avspända rörelser, med låg tyngdpunkt och många repetitioner, som ger en skön känsla av flow.

Bugg

En pardans i snabb fyrafjärdedelstakt som bygger på improvisation. Ni kommer att lära er de vanligaste turerna inom bugg som sedan kan dansas till nästan all musik med fart i.

Shodo-penselns väg 

Rinella Rioda - en Japan nörd då hon växte upp i Tokyo och har under många år hållit workshop i japansk kalligrafi i Stockholm och runt omkring i skånska kommuner. 

Få inblick i den japanska skriftspråket som är så mycket mer än bara ett skriftspråk. Det är ett sätt att närma sig Japans historia och kultur men också den japanska själen.  Vi får vi möjlighet att stifta bekantskap med den traditionella kalligrafins hantverk och skrivkammarens fyra verktyg för att utöva traditionell kalligrafi. Vi avslutar med att prova på att teckna några japanska tecken.

Egenvårdsmassage med mild yoga!

Jeanette Levin -  yogalärare och lymfmassör, arbetat med metodutveckling i yoga för äldre. Vi inleder med en stunds egenvårdsmassage för att stärka immunförsvaret.

En procedur som sedan kan göras på egen hand eller i liten grupp.

Vi avslutar med ett milt yogapass som kan utföras sittandes alternativt ståendes. Yoga anpassas till just gruppens nivå och vi utforskar andningsövningar, lugna mjuka rörelser som stärker kroppen och kan öka flexibiliteten.