Föreläsare

Staffan Tapper spelade 407 matcher i Malmö FF:s tröja och har därefter varit verksam som bland annat ungdomsansvarig och lagledare. I sin föreläsning ”Fotbollsfamilj” berättar Staffan om sin egen familj som under fyra generationer ägnat sig åt allsvensk fotboll i Malmö En timmes föreläsning med om en "Fotbollsfamilj”.

 

Jeanette Rosengren är författare från Malmö som föreläser om roliga berättelser ur Malmös spännande historier. Hon framför det på ett lättsamt och informativt sätt tillsammans med bildvisning (fler ämnen finns vid förfrågan). 

Öden från Fängelset i 1800-talets Malmö” - berättelser om skiftande människoöden ur fängelsearkiven artonhundratalets Malmö. Det finns del 1 och del 2 av denna föreläsning som delvis bygger på Jeanettes kandidatuppsats i historia. 

Den ök’nda hästen från Troja - Berättelsen om en fyraminuterskuplett som skapade dramatik ända upp på regeringsnivå och om motståndsmannen Karl Gerhard. 

Gustav Adolfs Torg i Malmö - Vad har hänt på eller vid stadens pampiga torg? 210 år av byggnader, miljöer och människor. 

 

Kerstin Larsson är diplomerad kostrådgivare med kognitiv inriktning med högskolestudier i hälsopsykologi och folkhälsa. Kerstin vill inspirera dig till att göra små förändringar i vardagen som leder till bättre hälsa. Lär dig om matens sammansättning, om varför du ska äta färgglad mat, undvika socker samt om värdet av vardagsmotion. 

 

Toni Rhodin är skådespelare från Cirkus Brazil Jack, Malmöstadsteater och Fredriksdalsteatern och berättar historien bakom cirkusen Brazil Jack

Samlom Samlom Salabamlom - Toni berättar livfullt och till underbara foton om sin farfar tillika cirkuskung Brazil Jack och den sällsamma släkt som sysslat med underhållning i snart 200 år. 

Kåserier kring ikoniska foton - Toni berättar anekdoter ur familjens sagolika historieflora av underhållning som sträcker sig 200 år tillbaka. 

 

Kent Bernby (föreläsningar och/eller musik)

Min tid med Snoddas - Kent turnerade de sista sju åren med Snoddas och tog mycket eget film material. Han berättar, spelar Snoddas sånger och visar urklipp ur filmmaterialet där Snoddas jonglerar med bandyboll, dansar med damerna på ålderdomshemmet. Materialet är unikt.

I fjällen och fjordarnas rike - En underbar resa från södra Norge via fjällen och fjordarna, till kända och okända platser, via Telemarken, Geiranger, Gudbrandsdalen och Trollstigen. En avstickare till Lofoten hinner vi också med likaså Tromsö för att slutligen

(Fler ämnen finns vid förfrågan)

 

Vill du ha mer information om priser, eller om bokning kontakta christine.owman@sv.se