Tillbaka

Hållbart är ledordet för Julia

Julia Gullbrandsson, 27 år från Svensbyn är det senaste tillskottet till SV Norrbottens skara av verksamhetsledare.

Vad var det som lockade med jobbet?
– Folkbildning, för det tycker jag är bland det viktigaste vi har egentligen ur demokrati synpunkt.

Kan du förtydliga?
– Det finns så mycket information idag och det är väldigt vanligt att man har en Julia gullbrandssonutvald smal version av information genom sociala medier bl.a. Bland den informationen är inte alltid så mycket som är sant eller främjar ett gott samhälle. Det finns ganska mycket strunt. Folkbildning är ett sätt för alla människor att ta del av saker som faktiskt ger någonting samtidigt som man möter människor och skapar kontakter.

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Jag är en positiv och glad tjej som älskar att vara i naturen och ligga i soffan framför tv:n, paradoxalt nog. Jag brinner för folkbildning men även miljöfrågor och samhällsfrågor som rör hållbar utveckling. Jag lyxar gärna till livet ibland med god mat, gott vin och choklad.

Vad menar du med hållbar utveckling?
– För mig är hållbar utveckling inte bara miljö, det hänger ihop med ett socialt och ekonomiskt perspektiv.

Den största delen av Julias fritid går åt till hennes två hundar.
– Jag är också väldigt intresserad av matlagning, som att laga vegetariskt av ekologiska och närproducerade ingredienser.

Vad är det bästa med jobbet?
– Den största förmånen med jobbet på SV är att kunna stötta föreningar. Som verksamhetsutvecklare är det roligast att få ge de mer energi, visa på möjligheterna och hjälpa dem att komma igång med sin verksamhet.