Tillbaka

Konferens om integration och delaktighet i samhället

22-23 Maj 2019, Clarion Hotel Sense, Luleå


Hur tar vi tillvara nyanländas erfarenheter och kompetens i vårt samhälle? Hur stödjer vi män, kvinnor, barn och unga att finna vägen till ett självständigt liv? Hur arbetar vi med allas rättigheter, skyldigheter och möjligheter?
Under de senaste åren har många människor från olika länder bosatt sig i Norrbotten och Västerbotten. För våra glesbygdslän är det en stor möjlighet. Varje dag pågår integrationen på arbetsplatser, i skolor, i föreningar och i grannkvarter.


Konferensen riktar sig till dig som arbetar inom stat, kommun, region, civilsamhälle eller näringslivet och är intresserad av att utbyta erfarenheter om hur vi skapar nya möjligheter och större delaktighet i samhället. Konferensprogrammet kommer innehålla en mix av
spännande talare och intressanta seminarier på olika teman som handlar om till exempel jobb, hälsa, diskriminering, jämställdhet och hedersrelaterat våld.


Nour El Refai föreläser
Konferensen avslutas 23 maj med Nour El Refais personliga föreläsning ”En berättelse om utanförskap”. 


Boende för övernattning bokas och betalas av konferensdeltagarna. Egenavgift för konferensen tillkommer. Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platser.


Arrangörer:
EUROPEAN UNION
Asylum, Migration and
Integration Fund

Fullständigt program kommer i mars. På Länsstyrelsens webbplats hittar du aktuell information om konferensen och anmälan.