Tillbaka

Local Hero

”Bli en Local Hero! Har du en grym idé som du vill genomföra men inte vet hur? Finns det någon aktivitet på orten där du bor som saknas? Fixa den själv med hjälp av oss!” 

Studieförbundet Vuxenskolan i Norrbotten  och CAN/Local Hero samarbetar för att hjälpa ungdomar mellan 13-19 år att själva planera och genomföra roliga drogfria aktiviteter och projekt där de bor. Vi ger även ungdomarna möjligheten att diskutera alkohol och andra droger på ett kul sätt längs vägen.

Projekten utgår ifrån ungdomarnas egna intressen. Tidigare grupper har bland annat byggt en egen skateramp, startat ett garage för att mecka med mopeder, ordnat ett konvent för östasiatisk populärkultur, genomfört en drogfria skolbal, ordnat en fotbollsturnerning med fokus på integration, drivit LAN och ordnat filmvisningar. Alla Local Herogrupper kan ansöka om ett ekonomiskt bidrag för att kunna genomföra sin aktivitet och alla ungdomar är välkomna att söka. Förberedelserna och efterarbetet kommer att genomföras i cirkelform. För mer information, kontakta: Linda Strandenhed linda.strandenhed@sv.se