Djur, natur & miljö

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Vilka vilda växter och svampar kan vi äta?
Brukar du vandra i naturen och fundera vad det är för svamp du ser eller växt, och kanske om den är ätlig? Då är denna kurs något för dig!

Kursinnehåll
Under tre dagar kommer vi gå ut med Marie Karlsson och lära oss mer om vilka vilda ätliga växter och svampar som finns i den Norrbottniska naturen.
Den tredje dagen så kommer vi lära oss mer om förädlingen av det man har plockat- hur man tar till vara på och tillagar det som finns i naturen. Vi lagar en måltid och äter tillsammans.
Det tredje tillfället kan komma att vara utom- eller inomhus beroende på väder och de restriktioner som gäller för tillfället.

Datumen är preliminära och kan komma att flyttas pga restriktioner, då hör vi av oss i god tid innan. Ange eventuella allergier vid anmälan så vi vet till tredje tillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs då detta är en grundkurs.

Material
Medtag korg eller papperspåsar, liten hink/burk till bär, liten kniv, eventuellt en sax, matsäck. Kläder efter väder.
Tips på bra svampböcker: Svampar i Sverige, Bo Mossberg, Mats Karström. Nya svampboken, Pelle Holmberg, Hans Marklund.

Kursledare
Marie Karlsson är slöjdare, konstnär och kursledare och bor i Kalix.
Kommer från en familj som aldrig helt slutat med den traditionella självhushållningen. Vi frågade Marie hur allt började och hon svarade "Jag började tälja i trä när jag var 4-5 år gammal och har aldrig slutat. Sedan började jag att sy, sticka, tillverka egna smycken, sy kläder, fläta korgar och målade och ritade alltid. Jag håller kurser och workshops om Vilda ätliga växter i Norrbotten, Svamp, Svampfärgning, Korgflätning, Makramé, Återbruksslöjd och Slöjd för barn. Jag plockar även bär och svamp för försäljning"

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Startdatum för kursen är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Covid-19.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.