Mat & dryck

Växtkurs - Ätliga vilda växter.

Kursen riktar sig till småskaliga livsmedelsproducenter.
Första kurstillfället syftar till att komma igång och andra
kurstillfället hur man praktiskt kan gå tillväga.

Kursinnehåll
Kurstillfälle 1 - Naturens skafferi
I naturen finns det massor med ätbara växter som man kan
äta. Mycket vet vi inte ens om. I denna kurs får du lära dig
mer om detta. Men även vad du ska undvika. Hur man kan
komma igång att inkludera någon form av
vilda ätliga växter i sin verksamhet.

Kurstillfälle 2 - Vilda växter som mat och dryck
Fördjupning - Förädlingstekniker och hur man praktiskt går
till väga. Torkning andra alternativ för att bevara växter och
örter. Vi går vidare med hur vi kan utveckla användning och
förädling av vilda växter i mat och dryck.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Allt material tillhandahålls av kursledaren och efter kursen får du ett kompendium att ta med dig hem.

Kursledare
Elin Johansson, Piteå.

Deltagaravgift
Medlem i Svensk Lantmat - gratis
Icke medlem - 350 kronor per person

Anmälan
Ange att du är medlem i Svensk Lantmat och vilket företag du representerar i fältet för meddelande för att få rätt pris.

Lokal
På plats - Vi kommer att hålla till i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hampas Gränd 1D. Lokalen är en del av Furunäsets borg och ligger snett mitt emot restaurangen Borggårdens Matsalar. Deltagare på plats i Piteå blir bjudna på kaffe/te och fika.

Distans vid dator - Du kan delta i kursen på vilken ort som helst i Sverige hemma vid din dator. Var noga med att bifoga din mejladress vid anmälan så skickar vi dig mer information hur du kopplar upp dig några dagar innan kursen startar.,

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Vid frågor, kontakta Maria på Svensk Lantmat, 070-622 41 97.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Svensk Lantmat och Studieförbundet Vuxenskolan.