Mat & dryck

Behöver du inspiration, tips och idéer om hur du bakar till en allergiker? Eller är du kanske allergiker själv och är less på samma gamla fikabröd?


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Det vi bakar kommer dessutom alltid vara mjölk/mjölkproteinfritt och nöt/mandelfritt. För säkerhets skull vill vi ändå gärna att du när du anmäler dig beskriver vilka allergier du har eller är intresserad av så vi kan anpassa innehållet i kursen.

Kursinnehåll
1. Introduktion. Vi pratar om ersättningar för allergener samt bakar något enkelt till fikat.
2. Vi bakar glutenfritt.
3. Vi bakar ägg och sojafritt.
4. Vi bakar och tillreder efterrätter baserat på deltagarnas önskemål.
5. Önskerecept från deltagare.

Material
Allt material ingår men tag gärna med dig ett förkläde för att skydda dina kläder.

Kursledare
Ledaren Victoria Lundmark är en av våra anställda cirkelledare i Norrbotten. Hon är van att baka många olika sorter fikabröd och efterrätter som är allergianpassade främst genom sina tre döttrars vänner samt genom sitt gedigna föreningsengagemang. Victoria är en frisk fläkt och har alltid ett leende och ett skratt nära. En varm person som kommer att sammanföra er grupp på ett naturligt sätt med värme och ödmjukhet.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Vi kommer att vara i lokalen Gläntan (köket) på Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Furunäsvägen 201d på Furunäset i Piteå. Lokalen ligger på markplan och det finns tillgång till handikapptoalett.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.