Mat & dryck

En kompiscirkel för dig som vill lära dig hur man minskar sitt matsvinn! På ett kreativt sätt får ni tillaga och äta bra mat som annars riskeras att kastas. Matsvinnet är stort i vårt samhälle och intresset för att motarbeta svinnet växer. Genom att lära dig minska på ditt matsvinn gör du en tjänst för miljön och för din plånbok.

Kursinnehåll
Ni hämtar mat som passerat bäst före datum eller av någon annan anledning ej får säljas och riskeras att slängas, men som fortfarande går att äta. Med hjälp av receptböcker lär ni er hur ni kan ta tillvara och tillaga ingredienserna som ni fått. Utifrån de ingredienser som ni hämtat letar ni recept och äter det som ni har lagat tillsammans. Cirkeln är på minst 5 träffar.

Förkunskaper
Grundläggande matlagningskunskaper.

Material
Till kursen får ni böckerna "Sluta släng : enkla sätt att slippa matsvinn" av Kate Turner (2018) och "Rädda maten! : Manual för minskat matsvinn" av Paul Svensson och Christofer Ekman (2019). Böckerna innehåller recept och tips på hur man räddar mat.

Maten hämtar ni gratis på Coop. Det kan hända att ni kommer att behöva köpa vissa ingredienser själva om det behövs för en viss rätt. Det finns möjlighet att boka en passande lokal om ni ej vill eller kan vara i era egna kök.

Bra att veta
Du kan anmäla din grupp på minst 3 personer genom att ringa 0960-134 00, mejla arvidsjaur@sv.se eller besöka oss på Stationsgatan 27 a. Du kan också anmäla endast dig själv, då startar vi en grupp när nog många har anmält sig.

Arrangemanget genomförs i samarbete med Coop Arvidsjaur.