Hej på er, alla vänner!
Nu släpper vi platserna inför sommarens bondgårdsveckor för barn 8-10 år. Det går att boka in sitt barn vecka 27,28 och 29.
Kursen kostar 2200 kr per barn (lunch och mellanmål ingår) och pågår mellan 09.00-15.00 varje vardag.

Anmälan sker med målsmans personnummer, namn och kontaktuppgifter. I meddelanderutan skriver ni in barnets namn och personnummer, vilket är viktigt för att vår försäkring ska gälla.

Vid avbokning efter den 1:a juni sker återbetalning endast i mån av att ersättare kan ordnas.


Under veckan kommer vi att förbereda fredagens festmåltid för anhöriga, genom att lära oss var alla råvaror kommer ifrån, hur de förädlas och hur de sedan kan tillagas. Det betyder i praktiken att vi under veckan sköter om gårdens kor och kalvar, får, getter, höns, grisar och hästar. Vi lär oss om ved och eld, hur man göra om man går vilse i skogen, hur man odlar, ystar och bakar. Vi kommer även att lära oss hur man hanterar de vanligaste verktygen, hur man bäst samarbetar med sysslor och när tillfälle ges så kommer vi även att hinna leka och bada. Viss variation av innehåll förekommer beroende på väder.

Under veckorna konsumeras och hanteras produkter av mjölk, vetemjöl, fläsk- och nötkött. Eventuell specialkost ombesörjes av vårdnadshavare, i samråd med Bondgården Bälinge.


Britta-Karin och Thomas, Bondgården Bälinge