Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Hej på er, alla vänner!
Nu släpper vi platserna inför sommarens bondgårdsveckor för barn 8-10 år.
Det går att boka in sitt barn vecka 27, 28 och 29.


Kursinnehåll
Under veckan kommer vi att förbereda fredagens festmåltid för anhöriga, genom att lära oss var alla råvaror kommer ifrån, hur de förädlas och hur de sedan kan tillagas. Det betyder i praktiken att vi under veckan sköter om gårdens kor och kalvar, får, getter, höns, grisar och hästar.

Vi lär oss om ved och eld, hur man göra om man går vilse i skogen, hur man odlar, ystar och bakar. Vi kommer även att lära oss hur man hanterar de vanligaste verktygen, hur man bäst samarbetar med sysslor och när tillfälle ges så kommer vi även att hinna leka och bada.
Viss variation av innehåll förekommer beroende på väder.

Schema
9.00-15.00 varje vardag.

Allergier
Under veckorna konsumeras och hanteras produkter av mjölk, vetemjöl, fläsk- och nötkött. Eventuell specialkost ombesörjes av vårdnadshavare, i samråd med Bondgården Bälinge.

Kostnad
Kursen kostar 2200 kr per barn (lunch och mellanmål ingår).

Anmälan
Anmälan sker med målsmans personnummer, namn och kontaktuppgifter. I meddelanderutan skriver ni in barnets namn och personnummer, vilket är viktigt för att vår försäkring ska gälla.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Allt material ingår i deltagaravgiften.

Kursledare
Britta-Karin och Thomas, Bondgården Bälinge.
Läs mer om deras verksamhet på bondgården i Bälinge här.

Kontakt
Har du frågor angående denna kurs är du välkommen att kontakta Ylva Westman på SV Luleå. Mejla henne på ylva.westman@sv.se eller ring 0920-893 25.

Bra att veta
Vid avbokning efter den 1 juni sker återbetalning endast i mån av att ersättare kan ordnas.
Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.