Hälsa & välbefinnande, Dans

En kurs för dig som vill utveckla din uppfattning av dina rörelser och din kropp med avslappningsövningar och dansövningar. Med dessa övningar ökar du din formbarhet som hjälper dig att hantera smärta i kroppen och för att kunna röra dig mer uttrycksfullt och livligt i vardagen. När vi blir mer medvetna om vår egna kropp känner vi oss lättare, förankrade och mer förenade med allt omkring oss. Ett bra sätt att stressa ner.

Kursinnehåll
I en lugn och lekfull miljö kommer vi att utforska rörelsemedvetenhet med dans och andra kreativa övningar för att du ska få utforska dina olika sinnen, balansera ansträngning och vila samt reflektera kring vad vi upplever runt omkring oss och i vår egna kropp. Vi lär oss hur vår upplevelse av vår kropp kan skapa kreativitet, lärande, estetiska uttryck och även sätta oss i ett etiskt perspektiv.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till vuxna men passar alla nivåer, även om du aldrig har tagit en kurs i dans. Kursen är på engelska.

Material
Ta med dig bekväma kläder och något varmt plagg som du kan ta av och på. Ha även med dig en filt och vattenflaska.

Kursledare
Margarita Zafrilla Olayo (född i Madrid) är en konstnär och dansare baserad i London sen 1999. Hennes verk skiftar mellan dans, performance, koreografiska projekt, film och installationer. Hon har studerat balett, flamenco, spanska folkdanser och klassiska danser på Real Conervatorio Profesional de Danza i Madrid samt studerat under María de Ávila i Zaragoza, Spanien. Hon har även en examen i modern dans och performance, och en master i kreativ dans samt undervisat på Royal College of Art, Royal School of Speech and Drama i London, Conservatorio Profesional och Superior de Danza de Malaga.

Hennes verk har bland annat framförts i Venice Biennale (Venedig), via DARC—Documentation Action Research Collective, Tanzinitaitive i Hamburg och Robin Howard Dance Theatre i London. Margarita har också medverkat som dansare i projekt av Trisha Brown & Gordon Matta-Clark, Jonathan Borrow & Matteo Fargion, Tai Shani och många fler...

Läs mer om Margarita Zafrilla på margaritazafrilla.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Denna kurs arrangeras i samarbete med Northern Sustainable Furures. Northern Sustainable Futures facebooksida