Hantverk & konst

Covid-19 Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.

Kursinnehåll
Vi börjar med en introduktionsträff där vi visar tekniken nålfiltning, pratar om bild och hur man kan skapa bilder med ull. Vi får materialkännedom om det vi ska jobba med i kursen. Vi berättar om skaparpaketet och dess innehåll. Presentation av deltagare och kursledare samt en genomgång av kursen, kommunikation mellan träffarna och information om Facebook och Messenger. Vi startar varje träff med bildanalys, där vi pratar om bilder och vad vi ser, det blir även en kortare föreläsning där ni får ta del av ullens historia och mycket mer.

Vi träffas 5 ggr. digitalt via Teams och privat grupp via Facebook och Messenger under hela kursen.
Länk till möten kommer via mejl.
7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, du blir guidad genom hela kursen.
Kursen riktar sig till vuxna

Material
Skickas hem till dig via post som ett skaparpaket .
SVs vision är en värld som präglas av hållbar utveckling. Miljöhänsyn är en av de grundpelare som bär upp SVs värdegrund. Därför är miljö- och hållbarhetsarbete en självklar del av SVs verksamhet
Vi väljer material som är giftfria och av bra kvalité

Kursledare
Mia Molin är utbildad konstpedagog via konstskolan i Sunderbyn. Hon erbjuder prova-på-dagar, workshops och kurser med inriktning inom olika konstnärliga tekniker såsom måleri, teckning, textil/ull, skulptur/lera och återbrukskonst.

Utvecklingsmöjligheter
Vi planerar för fler digital kurser i konstnärliga tekniker under 2021 och framåt.

Bra att veta
Kursstart/introduktion: 7 september kl. 09.30
Skaparpaketet behövs ej för denna träff. Det skickas hem till dig inför andra träffen,
Frågor? Välkommen att kontakta kursledare Mia Molin

marie.molin@gallivare.se

Kursen sker i samarbete med Gällivare Museum Kulturverkstad

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.