ECO-tryck

ECO-tryck

Trädgård, hus och hem

Ecotryck är en teknik där växter lämnar tryck på tyg. Man kan trycka på bomull, lin, silke och ull. Med fördel kan man trycka på använda tyger. På den här kursen skall vi prova oss fram med växter som finns i omgivningen och trycka på tygbitar av proteinfibrer som ull och silke och på växtfibrer som bomull och lin. Vi kommer även att färga tryckta tyg med växter.

Den här kursen kommer att ger dig kunskap så du kan fortsätta på egen hand med tryck och färgning med växter på tyger och kläder. Inga förkunskaper krävs. Om du inte har tyger, helst vita, så kan du köpa tyg till självkostnadspris av mig som håller i kursen. Det du behöver ha med dig är anteckningsblock och penna, tyger att färga och bitar av lakansväv, gärna sliten, samt garner i bomull eller lin att märka dina tyger med och att brodera med. De tryckta tygerna kan användas som del i konstverk, till kassar, som del i kläder, till bokomslag, till att bara njuta av och låta sig förundras av. Jag har experimenterat på egen hand med färgning och tryck med växter under några år och även gått kurser inom området. Har du funderingar om innehållet i kursen så är du välkommen att kontakta mig.
Siv Johansson 070 6265136


Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kursen kan ställas in om vi får för få anmälningar. Vi skickar kallelse/faktura i början av juli .Skulle du inte ha möjlighet att gå studiecirkeln har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut. Vill du delbetala kursen? Notera i meddelanderutan.