Djur, natur & miljö

Att vara i och ta del av naturen - ger det dig en bättre hälsa?
Att vara i naturen påverkar oss människor både psykiskt och fysiskt. Skogsbad kommer ursprungligen från Japan där det heter Shinrin Yoku och uppkom i början av 1980-talet då insikten att människor som saknade naturkontakt som återhämtning fick allt sämre hälsa. Kvällens föreläsning handlar om metoden och hur den kan användas för att öka välmående och hälsa samt förminska stressrelaterade sjukdomar i samhället.

En hel del forskning visar på att det gör oss gladare och bidrar till lägre blodtryck, puls och stresshormonnivåer. Skogsbadvandring är en mycket långsam vandring i naturen där man fokuserar på att ta in naturen och skogen med sina sinnen. Sådana upplevelser kan förstärka kontakten med naturen, öka känslan av samhörighet och väcka viljan att skydda naturen och leva hållbart. Skogsbad kan därmed vara ett svar på det moderna samhällets utmaningar angående hälsa och välbefinnande, och också ett sätt att arbeta med olika hållbarhetsaspekter.

Föreläsare
Kvällens föreläsare Hanna Kaasalainen är en skogsbadsguide utbildad av EFTI European Forest Therapy Institute. Hanna har en akademisk bakgrund som miljö- och vatteninriktad geovetare och arbetar idag som miljöspecialist och miljökonsult.

Bra att veta
Föreläsningen är kostnadsfri och en del av den serie Green Drinks-föreläsningar och workshops på temat Hållbarhet

Ta gärna tillfället i akt att prova den middag som specialkomponeras av Bodensia efter kvällens tema för 220 kr. Middagen serveras efter föreläsningen.
OBS! Meddela i kommentarsfältet vid anmälan att ni vill boka middag samt eventuell specialkost. Sista datum för att boka middag är onsdag 6 maji!

Konceptet Green Drinks är ett välkomnande, informellt forum för att mötas och samtala kring miljö- och hållbarhetsfrågor och som genomförs runt om i hela världen.

Quality Hotel Bodensia arbetar sedan flera år tillbaka aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och vill gärna lyfta fram det goda arbete som de gör. Hotellet är certifierade enligt ISO14001 och frukosten är dessutom KRAV-certifierad.

Hjärtligt Välkomna!