Media & kommunikation

En riktigt bra film eller serie kan (förutom att rädda kvällen) ge många bra saker att diskutera och prata om, kanske om saker som du inte hade förväntat dig? Gjorde hjälten verkligen rätt och skurken fel? Berättade komedifilmen något mer än skämt? Du kanske gillar att hitta alla små gömda detaljer eller prata om upplevelsen av alla effekter?

Kursinnehåll
Detta är en kompiscirkel där ni:

- Väljer tillsammans en film som ni vill se, alternativt så turas ni om att välja.
- Ser filmen tillsammans på distans via t.ex. Teleparty (fd Netflix Party).
- Efter filmen diskuterar tillsammans och skriver ner det ni pratat om.

Ni kan också välja att se och diskutera en serie.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper!

Material
Ni väljer själva vilka filmer eller serier som ni vill se. Ni får även förslag på diskussionsfrågor samt var ni kan ta reda på mer om hur man kan prata och analysera film. Vi hjälper er att få tillgång till allt material som ni behöver!

Kursledare
Ni väljer själva vem i gruppen som ska bli cirkelledare. Du som är cirkelledare kommer att ha kontakt med oss på SV och ansvara för cirkellistan.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare så är det fritt fram att starta fler kompiscirklar. Hör av dig till oss så får du veta mer om vad som gäller.

Bra att veta
För att göra denna cirkel ska ni:

- Vara minst 3 personer, minst fyllda 13 år. Ingen åldersgräns uppåt!
- Träffas minst 3 gånger, 3 studietimmar per gång (3 studietimmar = 2h 15 min).
- Se och diskutera filmer.
- Skicka in cirkellista (närvarolista) samt diskussionsanteckningar.


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

För anmälan och mer info ring 0960-134 00 eller mejla arvidsjaur@sv.se. Du kan också hitta oss på facebook: Studieförbundet Vuxenskolan Arvidsjaur