Textilindustrin skakas ofta av skandaler när det gäller arbetsförhållanden och miljöhänsyn. De senaste 15 åren har världens klädproduktion fördubblats. Vad kan vi göra för att bidra till ett mer hållbart mode?

Medverkande
Anna Heikki - arbetar med sömnad och hållbart mode och är med och driver Sömnadskollektivet - ett kooperativt skrädderi. Under kvällen berättar mer om hur vi kan konsumera och använda kläder på ett mer hållbart sätt. Hon kommer också att dela med sig av konkreta tips kring hur du kan få dina kläder att hålla sig fina längre, olika tekniker för att laga samt annat matnyttigt kring återbruk.

Anna brinner för hållbart mode, inspireras av vintage och second hand och arbetar för att skapa mode i miljövänliga material, tillverkade med respekt för både människa och miljö.

Bra att veta
Föreläsningen är kostnadsfri. Ta gärna tillfället i akt att prova den middag som specialkomponeras av Bodensia efter kvällens tema för 220 kr.
OBS! Meddela i kommentarsfältet vid anmälan att ni vill boka middag samt eventuell specialkost. Sista datum för att boka middag är onsdag 25 september!

Green Drinks är ett välkomnande, informellt forum för att mötas och samtala kring miljö- och hållbarhetsfrågor.

Quality Hotel Bodensia arbetar sedan flera år tillbaka aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och vill gärna lyfta fram det goda arbete som de gör. Hotellet är certifierade enligt ISO14001 och frukosten är dessutom KRAV-certifierad.

Hjärtligt Välkomna!