Fotokurs för nybörjare

Fotokurs för nybörjare

Konst, design, Media, foto, film och grafisk formgivning, Övrigt

Har du skaffat en systemkamera men har fastnad i autoläget? Vill du komma igång och lära dig fotografera med kamerans manuella funktioner.

Välkommen att anmäla dig till vår grundkurs i fotografering med systemkamera. Kursen tar upp grundläggande fototeknik.
Bländare, Slutare, Vitbalans, ISO, exponering, brännvidd mm. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och gör olika praktiska övningar utifrån det vi lärt oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper av manuell fotografering krävs, men det är en fördel om du bekantat dig lite med din kamera och fotograferat med minst auto-läget.

Kursmaterial
Ta med din egna digitala systemkamera och handbok.
Kompendiumet ”Ta kontroll över din kamera” ingår i kurspriset

Om ledaren
Din cirkelledare är fotograf Elisabeth Johannson, två barns mamma och en väldigt energisk och glad person- både privat och som fotograf.
Fotograferat har hon gjort sedan barnsben och sen 2013 bestämde hon sig för att starta eget och satsa helhjärtat på fotografin. Elisabeth söker ständigt nya utmaningar och den perfekta bilden- fånga ögonblicket och känslan, både åt sig och sina kunder.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan bli framflyttat om vi får för få anmälningar. Vi skickar kallelse/faktura 2-3 veckor innan kursstart. Skulle du inte ha möjlighet att gå studiecirkeln har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut