Djur, natur & miljö

Att vara i naturen påverkar oss människor både psykiskt och fysiskt. En hel del forskning visar på att det gör oss gladare och bidrar till lägre blodtryck, puls och stresshormonnivåer.
Kvällens föreläsning handlar om shinrin-yoku, eller skogsbad, en metod som utvecklades under 1980-talet i Japan för att öka välmående och hälsa samt förminska stressrelaterade sjukdomar i samhället. Skogsbadvandring är en mycket långsam vandring i naturen där man fokuserar på att ta in naturen och skogen med sina sinnen. Sådana upplevelser kan förstärka kontakten med naturen, öka känslan av samhörighet och väcka viljan att skydda naturen och leva hållbart. Skogsbad kan därmed vara ett svar på det moderna samhällets utmaningar angående hälsa och välbefinnande, och också ett sätt att arbeta med olika hållbarhetsaspekter.


Föreläsare
Kvällens föreläsare Hanna Kaasalainen är en skogsbadsguide utbildad av EFTI European Forest Therapy Institute. Hanna har en akademisk bakgrund som miljö- och vatteninriktad geovetare och arbetar idag som miljöspecialist och miljökonsult.

Bra att veta
Mat och dryck finns att köpa på plats. Alla är välkomna på Green Drinks, deltagandet är helt kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

Arrangemanget genomförs i samarbete med Green Drinks och Hotel Clarion Sense, Luleå.

Välkomna!