Specialsök / Nose work - kvällskurs

Specialsök / Nose work - kvällskurs

Djur, natur & jakt

Grundkurs i Specialsök och/eller Nose Work

Instruktör: Gunilla Lindbäck, Åkes hundtjänst, dressör, instruktör och hundförare i preparatsök (bla narkotika och arkeologisökhund) samt godkänd NW-instruktör, SBK-instruktör, SBK patrullhundsinstruktör och Hundtjänstinstruktör (FM).

Förkunskaper: Hunden bör ha grunder i enkel vardagslydnad samt förare bör ha en viss förståelse för inlärning samt grunder i kontakt och belöning. Hunden ska vara minst 8 månader.

Kursdatum:
tisdag 20/3 kl 18.00-21.00 inomhuslokalen i Töre
tisdag 27/3 kl 18.00-20.00 inomhuslokalen i Töre
tisdag 10/4 kl 18.00-20.00 inomhuslokalen i Töre
tisdag 17/4 kl 18.00-20.00 inomhuslokalen i Töre
torsdag 3/5 kl 18.00-20.00 utomhus Kalix BK
tisdag 15/5 kl 18.00-20.00 utomhus Kalix BK - inofficiell träningstävling
Med reservation för ändringar.

Preparatsök går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doftämnet placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans och utmaning. Nose Work är fr o m 2017 den officiella tävlingsformen. För att läsa mer om Nose Work se - www.snwk.nu

Ur kursinnehållet: etablera sökintresse, belöningsformer, passiva markeringar, olika söksystem, behållarsök, urvalsbana, befästa doftämnen/överföring nya doftämnen samt individuell problemlösning i de olika momenten. Doftämnena vi kommer att jobba med under kursen är NW-hydrolater alternativt röd kong - beroende på förarens målsättning med preparatsök. Vi startar med en teoretisk genomgång och fokuserar sen på praktisk hundträning och avslutar med en inofficiell träningstävling för kursdeltagarna.

Medlemskap i Kalix Brukshundklubb är obligatorisk för att gå kursen (minst stödmedlem). Medlemsavgift ingår ej i deltagaravgiften utan tillkommer. För att se hur du blir medlem - www.kalixbk.se
Medlemmar som innehar säsongskort har 100:- rabatt på kursen.

Välkommen med din anmälan!