Data & IT

Startar vid nog många intresserade - välkommen med din intresseanmälan!
Vi kommer till Gunnarsbyn!
Genom en landsbygdsatsning Studieförbundet Vuxenskolan Boden kommer göra i Boden under hösten 2018 så kommer vi att komma ut till Gunnarsbyn och erbjuda digitala grundkurser, kostnadsfritt!
OBS! Viktigt att du meddelar i meddelandefältet vad du är intresserad av att gå, vill du gå flera kurser så skriv det. Så fort vi har nog många intresserade så lägger vi upp ett start datum och meddelar dig.

De kurser som kommer att erbjudas är:
- Grundkurs i Data
- Grundkurs i smartphone
- Grundkurs i platta
Under 4 tillfällen, så kommer ni att gå igenom grunderna för att du sedan ska känna dig bekväm i att använda de plattformar.
Kursen är planerad att gå på dagtid och två gånger i veckan. Om du hellre vill gå under kvällstid så meddela det i meddelandefältet. Inga förkunskaper krävs. Dator och platta (Apple) finns att låna. Smartphone behöver du ha med dig själv.

Lokal:
Gunnarsbyn området.

Viktig information:
Kursdatum fastställs när vi fått in tillräckligt antal deltagare men är planerad till hösten/vintern 2018.

Kursupplägg:
Data grundkursen: ni kommer gå igenom datorn, tangentbord och mus, hantera Windows 10 och olika internet program. Hur mail fungerar och Sociala medier. Det kommer även finnas möjlighet att gå igenom det du skulle vilja veta mer om.

Smartphone/platta: Kursen tar upp grundläggande användning av din smartphone/surfplatta, orientering i hur "startsidan" är uppbyggt och hur man laddar ner och använder olika program, så kallade appar, t.ex; SVTPlay, kartor, Bodenappen, Bank-ID. Vi går även igenom hur man fotograferar, klockan, kalender, e-post och kontakter fungerar.