Hälsa & välbefinnande

Kursen för dig som vill få del av verktyg att skapa stunder av stillhet, harmoni och balans i din vardag!

Kursinnehåll
Under fyra träffar får du möjligheten till en lugn och energigivande stund och kunskap om hur du dagligen kan ta hand om din kropp och ditt sinne med mjuka yogarörelser och mindfulness. OBS! Första träffen är lite längre kl.18-20.15, resterande tre träffar är från kl.18-19.30.

Tillsammans med Ulrica Eriksson som erfaren Mindfulness och MediYoga instruktör kommer du i en mindre grupp få lära dig verktyg att använda i din vardag för att fylla på med energi, minska stress, finna fokus och skapa förutsättningar för att må bra. Mediyoga och mindfulness övningar varvas sittande på stol och liggande på yogamatta, men alla övningar går att göra bara sittande på stol för den som föredrar det. Mediyogan är en en svensk yogaform där rörelserna är mjuka, långsamma och igenkännande och helt utan krav och prestation. Mindfulness övningar har fokus på att vara i det som är, i nuet, att kunna landa i sig själv i kroppen och sinnet.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.
Kursen är för både dig som inte provat Mediyoga och mindfulness tidigare men också för dig som vill fortsätta praktisera i grupp med ledare.

Material
Yogamatta eller liggunderlag. Vattenflaska och en tröja att sätta på dig ifall du skulle behöva lite extra värme.
Kommer du göra övningarna enbart på stol och inte på golvet så behöver du ingen yogamatta/liggunderlag med dig.

Kursledare
Kursledaren är utbildad Mediyoga- och mindfulnessintruktör.
För frågor om kursen ring Studieförbundet Vuxenskolan 0920-893 20.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Sandviksgatan 35, korsning Rådstugatan 6c.

Bra att veta
-Startdatum är preliminärt och kan komma att flyttas fram beroende på antalet anmälda deltagare.
-Kursen startar då det är tillräckligt många deltagare anmälda.
-Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
- Efter kursen finns möjlighet att fortsätta i grupp om minst tre personer, det vi kallar kamratcirkel. Det kostar inget och ingår material i ämnet.
Det är en möjlighet att fördjupa ditt lärande och praktiskt prova det du lärt dig.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.