Djur, natur & miljö

Jägarexamen intensiv
Grundläggande kurs för jaktintresserade. Här får du de teorikunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen. Har du ett intresse för djur, natur och jakt kanske jägarexamen hägrar. Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om mycket mer än att bara skjuta prick. Till exempel om djur och natur, om viltvård, jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Man måste också veta vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Kursinnehåll
Du får bland annat lära dig grunderna i ekologi, artkännedom om våra vilda djur, viltvård, viltet efter skottet och mycket mer. Även jägarens redskap - bland annat om vapen och hundar - har sin givna plats.
Fredag 18-21
Lördag 9-16
Söndag 9-16

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Studiematerialet till kursen är "Din väg till jägarexamen" (inkl. ljudbok)


Kursledare
Urban Eriksson

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. I priset ingår inte det teoretiska provet, det brukar ligga på ungefär 250:- med reservation för prisändringar.
Tillhörande skjutprov och säker vapenhantering kommer att ske under våren 2020. Detta ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till skjutledaren. För mer information, hör gärna av er till oss.


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.