Djur, natur & miljö

Grundläggande kurs för jaktintresserade. Här får du de teorikunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen. Har du ett intresse för djur, natur och jakt kanske jägarexamen hägrar. Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om mycket mer än att bara skjuta prick. Till exempel om djur och natur, om viltvård, jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Man måste också veta vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursinnehåll
Du får bland annat lära dig grunderna i ekologi, artkännedom om våra vilda djur, viltvård, viltet efter skottet och mycket mer. Även jägarens redskap - bland annat om vapen och hundar - har sin givna plats.
Fredag 18-21
Lördag 9-16
Söndag 9-16

Material
Studiematerialet till kursen är "Din väg till jägarexamen" (inkl. ljudbok). Boken hämtas hos Studieförbundet Vuxenskolan Arvidsjaur, ring 0960-13400 för att boka tid.

Kursledare
Urban Eriksson

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. I priset ingår inte det teoretiska provet, det brukar ligga på ungefär 500:- med reservation för prisändringar.

Tillhörande skjutprov och säker vapenhantering kommer att ske under våren 2022. Detta ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till skjutledaren. För mer information, hör gärna av er till oss.

OBS! Bindande anmälan.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.