Hantverk & konst, Trädgård, hus och hem

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Fläta din egen korg av sälg och vide.
Vi lär oss om materialet Norrbottnisk sälg och vide, när är det bäst att ta och vilka grenar passar bäst att fläta med. Vi flätar varsin revbenskorg och testar även att göra lite prydnader som hjärtan eller växtstöd om vi får tid.

Förkunskaper
Detta är en grundkurs inga förkunskaper krävs.

Material
Medtag sekatör eller vass kniv om du har och stora påsklämmor av plast (den avlånga typen som finns i många färger ) eller metallklämmor (typ starka klädnypor). Annars finns det några på plats att låna.

Kursledare
Marie Karlsson är slöjdare, konstnär och kursledare och bor i Kalix.
Kommer från en familj som aldrig helt slutat med den traditionella självhushållningen. Började tälja i trä när jag var 4-5 år gammal och har aldrig slutat. Sedan började jag att sy, sticka, tillverka egna smycken, sy kläder, fläta korgar och målade och ritade alltid. Jag håller kurser och workshops om Vilda ätliga växter i Norrbotten, Svamp, Svampfärgning, Korgflätning, Makramé, Återbruksslöjd och Slöjd för barn. Jag plockar även bär och svamp för försäljning.

Bra att veta
Plats: Vi träffas vid entrén mitt uppe på Gültzauudden. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Startdatum för kursen är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.

Kursen är ett samarrangemang med Norrbottens Läns Hemslöjdsförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.