Mat & dryck

På en rofylld plats vid Svensbyån ligger Swensbylijda. Ett hembygdsområde vackert beläget ute på landsbygden, med en bagarstuga som du nu har möjlighet att lära dig baka traditionellt tunnbröd och mjukkaka!

Tunnbrödet har en lång historia i Sverige och brödtypen baseras på människans ursprungliga sätt att baka bröd – på en häll och sedan upplyft på en pinne och vikt i fyra delar. Beroende på lokala förutsättningar har både tillagning och ingredienser kommit att ge ett antal olika regionala brödtyper.

Kursinnehåll
1. Förberedelser
2. Beredning
3. Kavling och naggning
4. Gräddning

Träff 1-3 kommer du att få lära dig baka tunnbröd enligt ovanstående.
Träff 4 fokuserar ni på att baka mjukkaka.

Efter varje träff kommer ni att få fika från det bröd ni bakat. Det kommer lukta ljuuuuuvligt i stugan!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
I denna kurs betalar ni bara för de bakingredienser ni använder på träffen och inget arvode till kursledaren, därav den låga deltagaravgiften.
Vill ni ta med er färskt bröd hem får ni gärna donera en slant på plats via Swish.

Kursledare
Margaretha Berglund, erfaren kursledare inom brödbakning.
Hon jobbar även ideellt på hembygdsområdet.
Läs mer om Swensbylijda här.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Vi kommer att vara i en gammal bagarstuga. Lokalen är inte handikappanpassad.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan Piteå och Svensby Hembygdsförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.