Beteendevetenskap

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Lär dig ramla/falla rätt

Kursinnehåll
Förebygga fallolyckor. D v s fallolycksprevention. Vi bor i en del av landet där halkrisken är stor och hösten är ofta en period med fallolyckor och med frakturer ffa handleder med lång rehab. Andra områden som frakturerar är fotleder, vadben och axlar.

Vi vill med denna kurs förebygga det.

Vid första träffen kommer vi att klargöra syftet, klargöra målbilden, berätta om innehållet och göra tester för att få en uppfattning om vilket status ni har vad gäller muskulatur och rörlighet.

Ni kommer sedan att få ett individuellt anpassat styrke- och rörelseprogram som ni sedan ska få jobba med hemma för att ev förbättra den fysiska kapaciteten.

Därefter kommer varje pass att innehålla Mindfulness, stretching och övningar för att sedan uppnå målbilden som är att kunna falla från stående utan att slå sig.

Kursen avslutas med tester och om de uppnått målbilden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs

Kursledare
Ledare: Fysioterapeut, KBT-terapeut Elisabeth Innala. Jiu jutsitränare Samuli Hirmu.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.