Hälsa & välbefinnande

Välkommen till en föreläsning om psykisk hälsa bland unga i Norrbotten!

Hur kan vi förstå och hantera hjärnan för att fungera optimalt i vardagen och i våra relationer? Vilka principer är det som guidar välbefinnande? Hur bygger man lyckliga relationer och sammanhang, och varför handlar det inte bara om att tänka positivt? Här synas vetenskapen bakom välbefinnande, och vi får en inblick i varför strävan att bli lyckligare här och nu, är något helt annat, än den hopplösa kampen om att en dag bli lycklig. Föreläsningen riktar sig till alla som funderar över om hur man skapar en lycka och tillfredställelse i vardagen.


Medverkande
Brita Helleberg, Psykologifabriken föreläser om varför det inte räcker med att tänka positivt för att må bra. Här rensas i röran av myter om lycka och delar på ett interaktivt sätt med sig om vad forskningen säger om lycka och vilka möjligheter vi har att påverka vårt välmående. (Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år. För unga vuxna, 18-24 år, är ökningen närmare 70 procent. Det är framför allt diagnoser för depressioner och olika ångestsyndrom som bidrar till ökningen. ). Läs mer om Psykologifabriken här!

Bra att veta
För dig som vill gå vidare finns även kursen, Lycka på fullt allvar. Kurs i bokcirkelform där alla gratis får var sitt exemplar av boken "Lycka på fullt allvar" av Katarina Blom och Sara Hammarkrantz.

Välkomna!