Hälsa & välbefinnande

Är du nyfiken på hur du med hjälp av positiv psykologi kan förbättra din psykiska hälsa? Var då med i denna cirkel där ni kommer att träffas och använda er av boken "Lycka på fullt allvar" för att lära er mer om psykisk hälsa. Detta är en kompiscirkel där ni själva träffas i grupp.

Kursinnehåll
Ni läser ur boken "Lycka på fullt allvar" och provar på övningarna ur boken samt diskuterar och samtalar i grupp.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Material
Ni kommer att använda boken "Lycka på fullt allvar : en introduktion till positiv psykologi" av Katarina Blom & Sara Hammarkrantz. Ur den får ni praktiska råd och övningar som du kan praktisera för att stärka din psykiska hälsa. I boken står det även om varför vi människor fungerar som vi gör. Varje deltagare får behålla varsin bok efter kursens slut.

Kursledare
Denna cirkel går som en kompiscirkel vilket betyder att ni själva bestämmer kursledare, en som kan ansvara för träffarna samt när och var ni ska träffas. Vi på vuxenskolan kommer att berätta vad som förvändas av en kursledare, hur man fyller i deltagarlistan, boka lokal, kontakt med deltagare osv.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns det kurser inom friskvård och hälsa hos oss, kontakta oss för mer info. Du kan även starta en egen cirkel med något som du vill lära dig eller lära ut.

Bra att veta
Denna kurs är gratis.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.