Hälsa & välbefinnande

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Må bra med mindfulness och yoga – grunderna i ett medvetet närvarande och verktyg för att hantera stress, känslor och tankar i din vardag.

Välkommen till tre träffar med mindfulness! Det här är en kurs för dig som söker verktyg för att få mer balans under din dag, som vill finna stunder av harmoni och öka din förståelse för hur du dagligen kan ta hand om din kropp och ditt sinne med mindfulness och mjuka yogarörelser.

Kursinnehåll
Tre träffar, där du i en mindre grupp, med praktiska övningar i mindfulness och mjuka yogarörelser får hjälp att finna lugn och ro och släppa stress och oro. Tillsammans med erfaren Mindfulness och MediYoga instruktör kommer du att få lära dig verktyg att använda i din vardag för att fylla på med energi, finna fokus och skapa förutsättningar för att må bra. Vi kommer varva övningar sittande på stol och liggande på yogamatta, men alla övningar går att göra bara sittande på stol för den som föredrar det.

Kursen innehåller praktiska övningar och reflekterande samtal om kursens innehåll.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i mindfulness och för dig som vill ha en stund varje vecka för ditt eget välmående. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet.

Material
Inför kursstart behöver du se till att du har utrymme för avskildhet, att du kan både ligga ner och sitta upp vid övningarna. Penna och papper om du vill anteckna.

Kursledare
Ulrica Eriksson är erfaren Mindfulness instruktör. Ulrica har kurser för grupper och för enskilda personer. Som instruktör är hon en varm och lyhörd person som ger utrymme för personligt växande och ser det unika hos varje person. Ulricas motto är ”Ta en paus när du behöver, inte när du får tid”. Läs mer om Ulrica på här.

Utvecklingsmöjligheter
En fortsättningskurs med Ulrica är under planering.
För dig som vill fortsätta praktisera övningar och utbyta erfarenhet i grupp efter Ulricas kurs finns det möjlighet att fortsätta träffas i en kamratcirkel under 9 studietimmar (eller mer). Ta kontakt med verksamhetsutvecklare Tira Blixt 0920-20075, tira.blixt@sv.se, för intresseanmälan. Info kommer också att komma i slutet av kursen.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Startdatum är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.
Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.