Hälsa & välbefinnande

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Må bra med mindfulness på teckenspråk– grunderna i ett medvetet närvarande och verktyg för att hantera stress, känslor och tankar i din vardag.

Välkommen till fyra träffar online med mindfulness! Det här är en onlinekurs för dig som söker verktyg för att få mer balans under din dag, som vill finna stunder av harmoni och öka din förståelse för hur vi kan dagligen kan ta hand om vår kropp och vårt sinne med mindfulness.

Kursinnehåll
Kursen är online, fyra träffar, i en mindre grupp med praktiska övningar och reflektion tillsammans med erfaren Mindfulness instruktör. Du kommer få lära dig verktyg att använda i vardagen som ger dig möjlighet att fylla på med energi, finna fokus och koncentration, lugn och ro och hantera stress och oro. Du kommer få förståelse för vad Mindfulness är och hur du kan använda i din vardag för att må bra.

Kursen innehåller övningar och reflekterande samtal och baserar sig på boken Mindfulness i vardagen av Ola Schenström. Du behöver inta ha boken för att vara med i kursen. Boken rekommenderas dock varmt för dig som vill kunna fördjupa dig i Mindfulness också efter kursen är slut.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i mindfulness och för dig som vill ha en stund varje vecka för ditt eget välmående. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Kursen vänder sig till dig som är teckenspråksanvändare och ges på teckenspråk.

Material
Inför kursstart behöver du se till att du har utrymme för avskildhet, att du kan både ligga ner och sitta upp vid övningarna. Penna och papper om du vill anteckna.

Kursledare
Ulrica Eriksson är erfaren mindfulness instruktör och är teckenspråkig. Ulrica har kurser för grupper och för enskilda personer. Som instruktör är hon en varm och lyhörd person som ger utrymme för personligt växande och ser det unika hos varje person. Ulricas motto är ”Ta en paus när du behöver, inte när du får tid”.

Utvecklingsmöjligheter
En fortsättningskurs under är under planering

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Kursen kan komma att flyttas fram ifall det ej är tillräckligt många deltagare anmälda.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.