Hälsa & välbefinnande

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Må bra med mindfulness och yoga på teckenspråk– grunderna i ett medvetet närvarande och verktyg för att hantera stress, känslor och tankar i din vardag.

Välkommen till tre träffar online med mindfulness och yogarörelser! Det här är en onlinekurs för dig som söker verktyg för att få mer balans under din dag, som vill finna stunder av harmoni och öka din förståelse för hur vi kan dagligen kan ta hand om vår kropp och vårt sinne.

Kursinnehåll
Det här är en onlinekurs på teckenspråk. Vid tre träffar får du i mindre grupp med praktiska övningar i mindfulness och mjuka yogarörelser möjlighet att finna lugn och lugn och släppa stress och oro. Tillsammans med erfaren Mindfulness och MediYoga instruktör kommer du att få lära dig verktyg att använda i din vardag för att fylla på med energi, finna fokus och skapa förutsättningar för att ta hand om dig och må bra. Vi gör övningar och rörelser sittande på stol. Hela kursen är på teckenspråk.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i mindfulness och för dig som vill ha en stund varje vecka för ditt eget välmående. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Kursen vänder sig till dig som är teckenspråksanvändare och ges på teckenspråk.

Material
Inför kursstart behöver du se till att du har utrymme för avskildhet, att du kan både ligga ner och sitta upp vid övningarna. Penna och papper om du vill anteckna.

Kursledare
Ulrica Eriksson är erfaren mindfulness instruktör och är teckenspråkig. Ulrica har kurser för grupper och för enskilda personer. Som instruktör är hon en varm och lyhörd person som ger utrymme för personligt växande och ser det unika hos varje person. Ulricas motto är ”Ta en paus när du behöver, inte när du får tid”. Läs mer om Ulrica på här.

Utvecklingsmöjligheter
En fortsättningskurs är under planering.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Kursen kommer vara på digitala plattformen Zoom. Länk skickas ut via mail innan kursstart. Kursen kan komma att flyttas fram ifall det ej är tillräckligt många deltagare anmälda. Startdatum är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.