Djur, natur & miljö

Lär dig att hantera motorsågen rätt och säkert i skogen.

OBS! Datum är preliminärt - anmäl dig så återkommer vi då vi har tillräckligt många anmälda!

Motorsågskörkortet är något för dig som aldrig arbetat med motorsåg eller att du arbetar med motorsåg men vill lära dig arbeta säkert och ergonomiskt.
En ny lag började gälla fr.o.m. 1/12-2012, arbetsmiljöverket ställer nya krav på teoretisk och praktisk dokumenterad utbildning för dig som inte arbetar på egen mark (hjälper du grannen måste du ha kortet).
För företagare är kortet ett krav. Arbete utan detta intyg kan ge ett vite på 10.000 kr per användare.

Efter avslutad kurs avläggs examination för nivåerna A+B. Vid en eventuell omexamination står deltagaren själv för avgiften.

Deltagarna måste ha egen skyddsutrustning: hjälm (får inte vara äldre än 5 år), skyddsbyxa, skyddssko och handskar vid praktiska övningar.

Om du är medlem i Norra Skogsägarna har du rabatterat pris på studiecirkeln. Den kostar då endast 4500:-. Icke medlem 5000:- Medlemmar i Norr Skogsägarna anmäler via följande länk:
http://www.norra.se/medlem/motorsagskorkort/Pages/default.aspx
OBS! om du anmäler dig direkt till ett SV-kontor måste du vid anmälan ange att du är medlem i Norra Skogsägarna för att ta del av rabatten.

Observera att priset för böcker inte är inkluderat i priset då många har eller väljer att låna böcker. Vill du köpa böckerna kan du ange det i fältet "Meddelande" vid din anmälan.
Kostnad för träd kan tillkomma.

Så snart studiecirkeln har 8 anmälda deltagare skickas kallelse och faktura ut till deltagare.
Skulle du ej ha möjlighet att delta så måste du avanmäla dig inom en veckan sen du mottagit kallelsefakturan.

Välkommen med din anmälan!