Historia & Konsthistoria, Övrigt

Nu är det jul igen...men hur var den förr?

Studieförbundet Vuxenskolan och Furunäset Hotell bjuder in till en berättarafton om traditioner, trolltyg och tro kring julhelgen.
Vi lämnar de moderna julbestyren en stund och besöker den gamla onda tiden då stjärngossarna var på lyset, tomten var grå och alla möjliga fasor lurade under granen.
Er tomtemor för aftonen är berättare Elin Johansson, som lovar att göra sitt bästa för att få den hotade mellandagsrean att framstå som ganska uthärdlig i jämförelse med forna tiders fasor!

Fikapaus
Vi lindrar de kalla kårarna med en varm kopp te eller kaffe, med dopp, ungefär i mitten av föreläsningen. Fikat ingår i deltagaravgiften.
Kom ihåg att skriva en notering när du anmäler dig om du har några allergier.

Lokalen
Vi kommer att hålla till i Amfiesalen på Furunäset Hotell. När Furunäsets hospital och asyl byggdes 1893 var detta kyrksalen. Det finns de som säger att det spökar här...att ljus och ljud lever sitt eget liv, och att saker inte får ligga kvar på sin plats. Vi får väl se...

Det finns två handikapplatser för rullstol. Skriv en notering när du bokar om du vill boka en av dem. Hiss finns upp till hotellet.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.