Natur och miljö - sommarkurs på Kalix Folkhögskola

Natur och miljö - sommarkurs på Kalix Folkhögskola

Djur, natur & jakt

Välkommen på vår Natur-och miljövecka i augusti. I naturskön omgivning med Kalixälven på nära gångavstånd kommer du att tillsammans med erfarna kursledare fokusera på naturen som läkande kraft. Örtvandringar varvas med spännande föreläsningar och praktiska moment med bl.a. växtfärgning och tillverkning av egen örtsalva. Fokus är läkande örter. Vi kommer även få göra berättande broderier samt gå på studiebesök. Den här kursen är till för dig som är nyfiken på naturen och vill veta mer om hur du kan ta tillvara på växterna omkring dig samt om hållbar odling i Norrbotten. En kväll ägnar vi åt Hildegard von Bingens underbara örtkunskaper både teoretiskt och praktiskt.

Kursledare:
Läkeörtspedagog Minna Paananen
Marie-Louise Blanksvärd-Andersson
Kristina Stenman

Plats: Kalix folkhögskola
Datum: 6-9 augusti 2018
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Kurslitteratur: Tillhandahålls av kursledare

Kostnad: 4.900kr/vecka och person där boende med helpension ingår. Ni får frukost och lunch serverad. Middagen lagas tillsammans på livsmedel som skolan levererar. Priset är detsamma om du väljer att bo och äta någon annanstans. Vi hoppas att alla vill bo och äta tillsammans då gemenskap är en tanke med kursen.

Läs mer om kurserna här - http://www.kalixfolkhogskola.se/sommarkurser-2018-natur-och-miljovecka/
Om kursens innehåll: Minna Paananen 070-6661620

Bra att veta:
Bra att veta: Du får besked om antagning senast 30 juni tillsammans med information om betalning. Betalningen ska sedan vara erlagd senast 10 juli.

Packa gärna med: Oömma kläder, bra skor

Inkludera i anmälan:
•ditt namn, adress, telefon, mejl
•eventuella allergier

Boende: Kontakta vandrarhemmet som ligger på skolans område. Läs mer om vandrarhemmet genom att följa länken - http://www.kalixfolkhogskola.se/boende/

Arrangör: Kalix folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan Norrbotten.

Välkommen med din anmälan!