Djur, natur & miljö

Nosework är en aktivitets- och tävlingsform som riktar sig till alla hundar. Hundarna lär sig att söka efter hydrolat och markera sitt fynd. Det är lämpligt som aktivitet och sport då alla hundar kan nosa, deras luktsinne är deras främsta sinne. De mest reaktiva hundar (t.ex. gör utfall) blir mindre reaktiva, hundar med koncentrationssvårigheter får mer fokus, samarbetet mellan hund och människa förstärks och blir bättre. Detta för att hundarna får arbeta, de får aktivera sig, de får känna sig bra genom belöningar av människan. En enkel aktivitet och sport som man kan göra hemma, på semestern, i stugan och det behövs inga stora ytor. Preparatet de ska söka kan man ha med i en liten låda

Kursinnehåll
Kursen riktar sig till de som kommit en bit in i noseworkens fantastiska värld. Övningar anpassas efter dig och din hund.
Söndag 12/6 - kl.9.00-15.00
Kursstart vid 6 anmälda deltagare!

Förkunskaper
Du har gjort doftprov och eventuellt startat någon tävling. OBS! vaccinerad hund

Kursledare
Instruktör: Camilla Fagervall, Sökkompaniet, Märsta
Camilla är utbildad Noseworkinstruktör via Svenska noseworkklubben (SNWK). Hon är även doftprovs- och tävlingsdomare i samtliga nosework klasser. Camilla har även tränat sina hundar till brandhundar och gör skarpa sök i brandhärdar.

Bra att veta
Anmälan är bindande och anmäl senast 16/5! Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl.


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Välkommen med din intresse anmälan!