Hantverk & konst


De japanska teknikerna Sashiko och Boro har svept som en löpeld över hantverksvärlden. Men vad innebär teknikerna egentligen och hur har de uppstått?

I denna kortkurs visar Kerstin Neumüller gamla textilier och berättar om dem. Vi diskuterar tillsammans hur vi förhåller oss till japanernas lagningshistoria och provar på att laga enligt deras tradition! Kerstin kommer avliva några myter, spä på andra och visa hur man får till de där mjuka, vita stygnen som ser ut som riskorn. Material ingår i workshopen, men ta gärna med ett plagg du vill laga!

Kerstin är skräddaren med hemslöjdshjärta som träffade en jeansnörd och blev med jeansbutik. Tillsammans med sin partner Douglas har hon skrivit "En handbok om indigo" (2017) och sedan kom boken "Lappat och Lagat" (2018).

Söndag 1 september kl 9.30-14.00.
30 minuters uppehåll för lunch, medtag egen (uppvärmningsmöjligheter finns).
Plats: Kalix folkhögskola.
Kursavgift: 980:- (inkl material).

Passa på att komma till Kalix redan dagen innan! Lördag 31 augusti anordnas en slöjd och hantverksdag kl 11.00-15.00 på Kalix folkhögskola. Kerstin föreläser i samband med den om "Från knätofs till denim". Där kommer Kerstin att prata om vad hemslöjdsvärlden har att lära av jeansvärlden och hur hantverk kan öppna dörrar till andra kompetenser. För att ta del av hela programmet för hantverksdagen - följ länken http://bit.ly/hallpa

Övernattning till en billig penning hittar du i anslutning till folkhögskolan - Kalix vandrarhem.

Välkommen med din anmälan!

#hållpå!