Djur, natur & miljö

Prel. datum 16 Nov, 23 Nov och 30 Nov

Den här kursen är en grundkurs för skogsägare. Kursen riktar sig till dig som är skogsägare och vill lära dig om skogens förutsättningar och möjligheter. Genom kursen får du kunskaper om hur lönsam skogsproduktion kan förenas med god miljöhänsyn samt en inblick i vad det innebär att förvalta en skogsfastighet – kunskaper som du direkt kommer ha stor nytta av i ditt skogsbruk!

Som skogsägare har du en värdefull resurs att förvalta, som med rätt vård och skötsel kommer att ge dig mycket tillbaka. En av förutsättningarna är goda grundkunskaper om skogen, rörande såväl skogsskötsel och miljömål som ekonomiska värden.

Kursinnehåll
- Bonitet
- Skogskubik
- Skogsbruksplan

Förkunskaper
Inga förkunskaper kräves eftersom detta är en grundkurs.

Material
Allt studiematerial ingår i deltagaravgiften.

Kursledare
Ola Andersson

Kontakt
Har du frågor angående denna kurs är du välkommen att kontakta Ola Andersson på SV Norrbotten.
Mejla honom på ola.andersson@sv.se eller ring 072-535 90 54.

Bra att veta
Startdatumet är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.
Vi skickar dig en kallelse/faktura ungefär fyra veckor före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Har du anmält dig men har inte möjlighet att delta i kursen har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut. Läs mer om våra anmälningsvillkor här.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.