Hållbar utveckling

Denna cirkel är för dig som ge dina växter näringsrik jord för att allt ska växa mer. Du kanske också funderar på vad du istället kan göra av alla matrester som slängs bort i soporna. En bokashi tar hand om dina matrester, omvandlar dem till bördig jord och är ett enkelt och smidigt alternativ till kompostering.

Kursinnehåll
Ni startar en bokashikompost, tillsammans eller enskilt. Ni följer processen från att ha matrester till bördig jord. Om ni vill prova att förvara komposten över vinter för att använda till sommaren eller fortsätta inomhus(!) väljer ni. Det finns många olika sätt och många knep för att lyckas med sin bokashikompost.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Material
Till cirkel använder ni boken Stefans lilla Svarta: BOKASHI, BIOKOL och BAKTERIER av Stefan Sundström. I denna bok får en läsa om hur bakterier påverkar både tarmflora och jorden! Bakterier är alltså mycket viktiga för oss människor och jordens ekosystem. Man får även läsa hur bokashi binder CO2 ned i jorden...


Bra att veta
Boken kan man köpa via oss för halva priset om varje deltagare vill ha varsitt exemplar. Det finns även möjlighet att köpa ett Bokashi-kit till ett reducerat pris!

OBS! Ni väljer själva när ni vill börja cirkeln samt var och när ni ska träffas!