Dans

Dancehall är från en musikgenre och dansstil som kommer från Jamaicas gator. Den utvecklades från början av raggaemusikens toasting då man pratsjöng/rimmade till instrumentala raggae låtar. Sean Paul, Beenie Man, Vybz Kartel och Spice är några exempel på framgångsrika dancehall artister.
Då man dansar dancehall så dansar man till denna musik full av energi och rytmer. Dansstilen kan vara väldigt explosiv och aggressiv, men även mjuk och glad beroende vad man gör det till.
Der är i vart fall en dansstil som verkligen skriker attityd och självförtroende.
En dansstil där det är viktigt att ha din unika känsla då du dansar, vilket man också kommer få träna på.
När man dansar dancehall är det viktigt att veta var det kommer ifrån, historia och vilka som haft stora intryck på den. Just för att inte vattna ur kulturen.
Därför under terminens gång kommer vi jobba på just historian kring stilen. Förutom det kommer vi träna på olika steg, improvisation, kreativitet, attityd, scennärvaro, allmän kroppskontroll och olika koreografier.

Kursen kommer vara anpassad för en bred åldersgrupp och Alicia kommer anpassa svårighetsgraden utifrån gruppens deltagare. Det kommer vara lika roligt för nybörjare som för mer erfarna.