Hälsa & välbefinnande

Känner du hur stressen kommer krypande och söker verktyg för att hantera stress och önskar få mer balans i tillvaron? Vill du finna stunder av harmoni och glädje och öka din förståelse för hur vi dagligen kan ta hand om vår kropp och vårt sinne med olika verktyg inom stresshantering och avslappningstekniker? Då är denna kurs för dig!
Du kommer få kunskaper om stress, avspänning och mental träning och naturligtvis får du också med dig många användbara verktyg och metoder. En investering i hälsa och balans.


Kursinnehåll
Den här kursen är för dig som känner att du behöver en vänlig och hjälpande "knuff" för att stressa av och ta hand om dig själv mer. En stund varannan vecka för ditt eget välmående. Det här är en grundläggande onlinekurs i stress och stresshantering där du får kunskap i vad du i vardagen ska vara uppmärksam på för att inte hamna i långvarig stress och hur vi kan tänka och agera för att motverka stress.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet.

Material
Inför kursstart får du ett häfte med övningar hemskickat. Ha penna och papper nära och en stol eller fåtölj där du kan sita bekvämt under avslappningsövningarna. Du behöver även hörlurar en dator/platta/mobil med uppkoppling till internet.

Kursledare
Nina H. Malmberg är utbildad Avspännings- och stresspedagog och har en bakgrund som grundskollärare. Som kursledare är Nina varm, empatisk och lyhörd. Med egen erfarenhet av utmattningssyndrom har hon också personlig kunskap i ämnet som hon tar med sig i mötet med kursdeltagarna. Läs mer om Nina på här.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill fortsätta praktisera övningar och utbyta erfarenhet i grupp efter Ninas kurs finns det möjlighet att fortsätta träffas i en kamratcirkel under 9 studietimmar (eller mer).

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Startdatum kan komma att flyttas fram ifall ej tillräckligt många deltagare anmält sig.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Varmt Välkommen!