Utan utbildning eller erfarenhet tog Magnus och Åsa steget - köpte en bondgård och startade Strömnäsgården. Här bedriver de köttproduktion i liten skala med stenhårt fokus på miljön och djurens bästa

Medverkande
Det hela började med Magnus stora intresse för kost och näringslära. Intresset ledde till frågan – hur producerar man hälsosam mat på ett sätt som inte förstör naturen? Efter egenstudier och kontakter med sakkunniga och forskare runt om i världen kom de till den punkt där de själva ville pröva.

På Strömnäsgården görs det mesta annorlunda än på ett traditionellt lantbruk med den största skillnaden i att djuren betar i små hagar som flyttas varje dag. Här används varken gödsel eller bekämpningsmedel, istället sköter mikrolivet i jorden jobbet. Alla djur på gården ger nytta åt ekosystemet genom att stimulera och gödsla. Målet är att lämna marken i ett bättre skick än när vi fick den.

Paret brinner för relationsmat och vill återknyta kontakten mellan producent och konsument. Ska man köpa kött här får man gärna komma hit och dricka kaffe, klappa kossorna och lära känna familjen. Men man får också en chans att äta lyckliga djur. De prioritera djuren före sig själva och köttet de säljer smakar rimligen bättre än matvaruaffärens anonyma köttbit från någon ledsen gammal kossa som stått och grinat hela livet i en ladugård.

Välkommen att lyssna på Magnus och Åsas historia - hur de hamnade på gården och hur de ser på matproduktion ur ett hållbarhetsperspektiv.

Föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Quality Hotel Bodensia och är kostnadsfri

Ta även tillfället i akt att prova den middag som specialkomponeras efter kvällens tema för 220 kr.

OBS! Meddela i kommentarsfältet vid anmälan att ni vill boka middag samt eventuell specialkost. Sista datum för att boka middag är 30 oktober

Green Drinks är ett välkomnande, informellt forum för att mötas och samtala kring miljö- och hållbarhetsfrågor.

Quality Hotel Bodensia arbetar sedan flera år tillbaka aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor och vill gärna lyfta fram det goda arbete som de gör. Hotellet är certifierade enligt ISO14001 och frukosten är dessutom KRAV-certifierad.

Hjärtligt Välkomna!

För mer information: Ring 0921-17190 eller maila boden@sv.se